Ar verta į savo mitybą įtraukti kokteilius ir glotnučius?

Kiamranas A.

3/27/20241 min read

Šiandien dažnai galime skaityti ir girdėti įvairių ekspertų pastabas dėl kokteilių įtraukimo į mitybą.

Dažniausios priežastys, skatinančios riboti mitybos racione kokteilius, yra aukštas glikeminis krūvis, per mažai įtraukiami kramtymo organai, per trumpas vartojimo laikas, nesuteikiantis laiko išsiskirti sotumo hormonui…

Pabandykime pažvelgti iš kitos pusės. Ką padaryti, kad kokteilis padėtų neturintiems laiko pasigaminti pilnavertį, subalansuotą patiekalą? Tam, kad jie taptų vertingesni, Optimali Sveikata bendruomenėje naudojame keletą taisyklių:

- darome juos tirštesnius (glotnutis) ir valgome su šaukštu,

- pridedame įvairių riešutų, sėklų, vaisių, daržovių gabaliukų, kad dirbtų kramtymo organai,

- subalansuojame pagal klasikinę lėkštes taisyklę, kad padidėtų maistinė vertė, o ne kalorijos,

- įdedame labai žemos GI daržovių, pavyzdžiui saliero, kurios sumažina bendrą glikeminį krūvį…

Skanaus, kas gaminsite! Pasidalinkite savo receptais ir nuotraukomis su mumis!

Esame bendruomenė, kuri palaiko tave kasdien, ypač, kai pritrūksta valios ir palaikai tu, kai valios tau pakanka. Nori prisijungti? Tiesiog parašyk! O gal turi klausimų?